Таємниці японської краси: як досягти порцелянової шкіри без зморшок за допомогою рисових масок для обличчя
Японські маски з рису для обличчя – це давній секрет краси, який допоможе досягти порцелянової шкіри без зморшок, пігментації та інших недоліків. Рисові маски мають вражаючий ефект і можуть перетворити вашу шкіру, надавши їй здорового сяйва, гладкості та підтягнутості. У цій статті ми розглянемо два рецепти японських масок з рису, які легко можна приготувати вдома. Перш за все, давайте зрозуміємо, чому рисові маски такі ефективні. Рис є багатим джерелом вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які живлять шкіру, захищають її від вільних радикалів та сприяють регенерації клітин. Рисова мука має ніжну текстуру, яка делікатно очищає шкіру, видаляючи мертві клітини та забруднення, не травмуючи її. Це робить рисові маски ідеальними для будь-якого типу шкіри.
Однією з важливих переваг використання масок з рису є їхня здатність підвищувати рівень гідратації шкіри. Зволожена шкіра виглядає більш свіжою та пружною, що є ключем до молодого вигляду. Крім того, рисові маски допомагають зменшити пори, розгладжують зморшки і надають шкірі природний блиск. Перш ніж перейти до рецептів, важливо пам’ятати декілька моментів щодо використання масок з рису. Найкраще готувати маски з рисового борошна, яке можна придбати в супермаркеті або приготувати вдома за допомогою кавомолки. Важливо проводити процедуру в умовах підвищеної вологості, щоб маска максимально вплинула на шкіру. Маски потрібно готувати безпосередньо перед застосуванням і не зберігати залишки.
Користь масок для обличчя з рису
Наведені маски мають яскраво виражений і багатогранний ефект. Застосовуючи їх в домашніх умовах (особливо, якщо ви будете робити їх курсом) ви отримаєте:
- сяючу шкіру з рівним кольором;
- очищену, оксамитову шкіру;
- підтяжку овалу обличчя і розгладження зморшок.
Важливі моменти
Для наших японських масок з рису нам знадобиться борошно. Її ви легко зможете знайти в супермаркеті або в інтернеті, але при бажанні рисову муку можна приготувати вдома. Для цього беремо крупу і подрібнюємо її як можна ретельніше за допомогою кавомолки. Тут є нюанс – рис повинен бути не пропареним.
Волога – ось умова максимальної користі від маски. Так що бажано провести процедуру у ванній кімнаті при включеній воді, або включити зволожувач повітря. Також можна періодично обприскувати обличчя з пульверизатора.
Маски готуються тільки на одне застосування, їх не можна зберігати. Якщо ви приготували більше ніж потрібно, то використовуйте суміш на шию і декольте. Пам’ятайте, ці склади не потрібно наносити на шкіру навколо очей.
Всі маски з рису тримаємо на шкірі 15-20 хвилин, потім змиваємо теплою водою і наносимо крем для обличчя легкими рухами по масажних лініях.
Тепер, коли всі важливі зауваження визначені, переходимо до самих рецептами.
Японська маска для обличчя з рисом і маслами
- рисова і вівсяна мука по 1 чайної ложки;
- молоко або вершки, одну столову ложечку;
- масло від 1 чайної до 1 столової ложки, залежно від сухості шкіри. Масло берете те, що добре працює саме у вас;
- за 3 крапельки абіссинського і арганової олії. Постарайтеся знайти і спробувати саме їх, однак, якщо це не вийде, візьміть інші базові масла. Пам’ятаємо, що тут ми додаємо саме базові, а не ефірні компоненти.
Приготування дуже просте, але є один невеликий секрет. Спочатку добре змішаємо сухі компоненти (рисову борошно з вівсяної), а потім заливаємо молоком (вершками). Перемішати все знову. Тільки потім йдуть всі масла і маска знову перемішується. Так ви отримаєте найбільш однорідну масу.
Маска з рисового борошна з білком
Підійде для вікової шкіри будь-якого типу, навіть для сухої. В даній японської масці крім рисової муки (2 чайної ложечки) містяться:
- білок курячого яйця;
- два базові масла, в рівному обсязі, приблизно по чайній ложці. Знову таки, візьміть ті доглядові олії, які ви любите, які добре допомагають вашій шкірі, не забиваючи пори;
- пару капсул аевіт.
Приготування тут трохи складніше і нам знадобиться більше посуду. В одній глибокій тарілці змішуємо борошно з маслами, перемішуємо. В інший добре збиваємо білок. З’єднуємо ці компоненти і в останню чергу проколюємо капсули аевіта і додаємо їх вміст в маску.